Ett vanligt samtal med kunder


Många kunder undrar kanske vad man ska fråga en byggfirma eller en plåtslagare när det är dags för en byggnation. Därför tänkte vi dela med oss av ett samtal där kunden Pierre frågar vår snickare Abbe och vill ha lite tips.

Så här lät det samtalet.

Pierre: Hej Abbe, hur är läget?

Abbe: Hej Pierre, det är bra tack. Och du?

Pierre: Bra, tack. Jag undrade om du kan hjälpa mig med en sak. Jag tänkte bygga om mitt kök och jag skulle behöva hjälp av en snickare. Skulle du kunna tänka dig att hjälpa mig med det?

Abbe: Jadå, det kan jag absolut. Vad tänkte du att du ville göra?

Pierre: Jag tänkte att jag ville byta ut alla skåp och luckor och även lägga in en ny bänkskiva. Och så tänkte jag att jag ville byta ut golvet också.

Abbe: Det låter som en riktigt stor ombyggnad. Har du någon specifik idé om vad du vill ha för skåp och bänkskiva?

Pierre: Ja, jag tänkte att jag ville ha vita skåp med glasdörrar på några av dem och en svartbetsad bänkskiva. Och så tänkte jag att jag ville ha en svart kakelplatta ovanför spisen.

Abbe: Det låter väldigt fint. Och vad tänkte du att du ville ha för golv?

Pierre: Jag tänkte att jag ville ha ett trägolv. Men jag är inte säker på vilken typ av trä jag ska välja. Vad skulle du rekommendera?

Abbe: Det beror lite på vad du vill ha för känsla i köket. Vill du ha ett mörkare golv eller ett ljusare?

Pierre: Jag skulle nog vilja ha ett ljusare golv.

Abbe: Då skulle jag rekommendera ett ljust ek- eller björkgolv. Det ger en ljus och luftig känsla och passar bra ihop med de vita skåpen.

Pierre: Det låter bra. Hur lång tid tror du att det kommer att ta att göra allt det här?

Abbe: Det beror lite på hur mycket som måste göras. Men jag skulle säga att det skulle ta ungefär en vecka att göra allt det här.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.