När plåtslagaren får rycka ut


Här på Kronobergs Plåt försöker vi som ni vet vara lite sköna här på bloggen och bjuda på olika anekdoter från vardagen.

Förra veckan dök det upp ännu en historia som vi bara måste bjuda på. Normalt sett så håller vi ju till i Kronoborgs-trakten, men den här gången begav vi oss upp till Gästrikland.

Anledningen till det är att min gamle vän från lumpen, Perra Plattfot, ringde och hade akut problem. Perra är en glad gamäng som jag lärde känna när vi båda låg inne i Boden och vi kämpade på i kylan i 11 månader tillsammans. Sedan dess har vi alltid hållit kontakten och vi har ringt och surrat med varandra minst en gång i månaden. För att inte räkna alla gånger vi har hälsat på varandra under årens lopp.

I vilket fall, Perra är idag en stor och viktig chef på en större industri och där hade han anlitat ett företag från Skåne som skulle lägga industrigolv gävle. Detta blev dock allt annat än lyckat.

Klåparna till golvläggare hade glömt att lägga isolering under golvet och det såg heller inte till att ytorna var raka och släta. Dessutom, berättade Perra, var det svårt att se om de ens försökt fästa golvet ordentligt längs väggarna eftersom det lossnade så gott som så fort fakturan hade kommit.

Det gick heller inte att köra några fordon på industrigolvet eftersom det snabbt då blev bucklor och på sina håll även hål.

Det hela löste sig med golvet genom att Perra kallade in ett proffsigare och dyrare företag från Stockholmstrakten.

Men klåparna han anlitade först hade även rivit upp plåt som höll fast legeringar och maskinhylsor längs väggarna. Så han behövde hjälp med plåtarbetet, akut, för att hinna få det klart innan Stockholmsfirman kom och fixade golvet.

Så vi begav oss till Gävle.

Vad gör man inte för gammal vänskaps skull?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.